28 Feb 2018

Larian 25 Tahun Persi

Tags

Larian 25 Tahun PERSI bersempena Sambutan Jubli Intan Persatuan Rekreasi UITM Perak bertempat di UiTM Seri Iskandar, Perak. Untuk maklumat lanjut dan pendaftar sila ke pautan di bawah:

https://www.runningevents.my
Mohd Hazrill Faizal :  019-443 3644

27 Feb 2018

Kampung Run 2018

Tags
 Event details
Oleh kerana aku sendiri berasal dari daerah Kerian Perak maka tak salah kalau nak promosi event yang satu ini kerana dengan jayanya diadakan setiap tahun walaupun belum berkesempatan nak menyertainya, InsyaAllah tahun ini boleh kot. Jadi kepada sesiapa yang berminat bolehlah ke pautan di bawah ini: 


26 Feb 2018

Cycling For Health 3.0

Tags
Program Cycling For Health 3.0 anjuran Hospital Taiping Cycling Club bersama Taiping Foldies Fan akan diadakan pada 1 April 2018 (Ahad) bermula pada jam 7.30 pagi bertempat di Padang Hospital Taiping dengan jarak kayuhan secara fun ride sejauh 30km sahaja. Untuk pendaftaran boleh menghubungi individu dibawah sebelum tarikh tutup pada 9 Mac 2018:

Ustaz Megat HTCC: 019-4725273
En. Faidzal: 017-2403308
En. Misbahul: 016-5455658

24 Feb 2018

Hari Sukan Prasekolah Amni SKKE VII(1)






Hari ini ada dua program anak-anak sekolah, yang mana sekolah kakak ada mesyuarat PIBG dan adiknya pula si Amni ada program sukan prasekolah. Kebetulan pula sekolah adik dekat je dengan rumah jadi kami ke sekolah adik jelah.
Awal betul adik bangun pagi ni biasala kalau ada benda yang dia excited sangat sampai yang kecik sekali tu pun ikut bangun awal (tengok gambar last kat atas tu si kecik dah tidoq dalam dakapan abahnya). Amni dapat dua medal bagi tempat pertama & kedua untuk dua acara sukaneka berbanding tahun lepas dia dapat satu je. Abahnya pula hari ni tak dapat la jogging atau kayuh pun, xpelah sekali sekala kena juga layan anak-anak kan.. hehe salam


18 Feb 2018

Larian hujung minggu 18 Feb 2018

Hujung minggu ni buat larian je di Taman Tasik Taiping.

15 Feb 2018

Debian dinobat distro terbaik bagi Linux Journal 2018 Readers Choice Awards


Permulaan undian adalah kategori Best Linux Distribution dengan kira-kira 10,000 pembaca telah mengundi dalam portal linuxjournal.com. Kebanyakkan pembaca memberi komen yang menyatakan debian adalah yang terbaik dari seri server. Bagi penulis sendiri pun sememangnya peminat debian walaupun pada mulanya lebih kepada ubuntu linux.

Kedudukan top 3 undian linuxjournal.com:

  1. Debian
  2. openSUSE
  3. Fedora

*Sila lawat http://www.linuxjournal.com setiap minggu untk voting poll yang lain

14 Feb 2018

Karnival Jom Ke Surau Fun Ride

Tags

Karnival Jom Ke Surau Fun Ride
Lokasi: Surau Nurul Hidayah, Kg. Bukit Jana, Kamunting, Taiping, Perak.

Hubungi:
Abg Ah Chong: 018 2778185
Cikgu Adnan: 019 5780148
En Azrul: 019 5599013

INOV8 Trail Run Trail Series 2018

Tags

Tahun ketiga dianjurkan oleh pihak penganjur untuk kategori trail run dengan dua siri larian iaitu di Bukit Merah Lake Town Resort bagi siri1 dan di Semenyeh ECO Venture Resort bagi siri 2.

Maklumat lanjut dan pendaftaran:
https://event.howei.com/event/inov8-trail-run-trail-series-2018

13 Feb 2018

Kayuhan Pertama Makationg dan TBP

1 Januari 2018 sempat berkayuh dengan geng Kerian Cycling Group iaitu Abang Azman dan anaknya mendaki bukit Makationg di Tupai dan downhill di Taiping Bike Park TBP. Walaupun dah tinggal kat Taiping ni lebih kurang 2 tahun lebih ni la baru pertama kali dapat ke tempat menarik ni dengan gerek. Dengan hanya pakai basikal ekor keras (hardtail) dan fork yang pendek 100mm sahaja berjaya juga turun TBP yang curam tu dengan menuntun basikal.. hahah terrer tak?
Memang respect dekat pengayuh tegar macam Abg Man ni dan anaknya yang hebat ni, tak mampu nak kejar dah.. apapun lain kali jangan lupa ajak lagi.













Jarak kayuhan 21.6km je tapi avarage speed 14kmh.. kesian



King Of Bukit Larut 2018

Tags
Ahad 15 April 2018
Kategori: Trail
Tempat: Taiping, Perak
Pendaftaran Online: Klik disini
Maklumat lanjut: www.teampacat.com

Columbia Asia Taiping Heart Race 2018

Tags
Event Date : 22 Apr 2018, 6:30AM
Sale End : 21 Mar 2018, 7:59 AM
Pautan pendaftaran dan maklumat event:
https://www.ticket2u.com.my/event/10502/columbia-asia-taiping-heart-race-2018

Kayuhan Sambutan Hari Guru 2018

Tags

Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut hubungi:
Ustaz Saifful Bahari Ab Rahman - 019 2304022
SK Simpang, Taiping

Sungai Manik MTB Jamboree

Tags

1 Feb 2018

Water Run 2.0

Tags
Distance : 5km + 6 obstacle
Date : 24 March 2018 (Saturday)
Venue : Kuala Kangsar
Fee : RM35

Special promotion (RM25) for those already join RAT ADVENTURE event :
- River Run 2017
- Ipoh 7 Bridges Run 2016/2017
- Lipstick vs Pomade Challenge 2015/2016/2017
- Colour Run Seri Iskandar 2018

Entitlement :
- Ultron Running Tee
- Bib Number
- Certificate
- Refreshment

MANUAL Registration at : wasap.my/60133884094 (Fikri Amir)

FB Page : https://www.facebook.com/pg/WATER-RUN-2018-203346830144826/events/

* Sempena Hari Air Sedunia 2018
* Jabatan Pengairan & Saliran Perak



World Water Day Fun Ride 2018

Tags

World Water Day Fun Ride 2018
Tarikh: 24 Mac 2018
Tempat: Taman Rekreasi Kuala Kangsar

Hubungi: Shahrizal Maula 011-24239405

Tag Awan

Events (21) Lain-lain (21) Basikal MTB (15) Komputer (12) Strava (11) Linux (9) Running (7) Software & Tools (7) CMS (4) Drupal (4) Perak (4) Honda (3) SV4 (3) Video (3) Android programming (2) Debian (2) Hiking (2) Kayuh (2) Promosi (1) Rs150 (1) Taiping (1) Virtualbox (1)