13 Feb 2018

Kayuhan Pertama Makationg dan TBP

1 Januari 2018 sempat berkayuh dengan geng Kerian Cycling Group iaitu Abang Azman dan anaknya mendaki bukit Makationg di Tupai dan downhill di Taiping Bike Park TBP. Walaupun dah tinggal kat Taiping ni lebih kurang 2 tahun lebih ni la baru pertama kali dapat ke tempat menarik ni dengan gerek. Dengan hanya pakai basikal ekor keras (hardtail) dan fork yang pendek 100mm sahaja berjaya juga turun TBP yang curam tu dengan menuntun basikal.. hahah terrer tak?
Memang respect dekat pengayuh tegar macam Abg Man ni dan anaknya yang hebat ni, tak mampu nak kejar dah.. apapun lain kali jangan lupa ajak lagi.













Jarak kayuhan 21.6km je tapi avarage speed 14kmh.. kesian



King Of Bukit Larut 2018

Tags
Ahad 15 April 2018
Kategori: Trail
Tempat: Taiping, Perak
Pendaftaran Online: Klik disini
Maklumat lanjut: www.teampacat.com

Columbia Asia Taiping Heart Race 2018

Tags
Event Date : 22 Apr 2018, 6:30AM
Sale End : 21 Mar 2018, 7:59 AM
Pautan pendaftaran dan maklumat event:
https://www.ticket2u.com.my/event/10502/columbia-asia-taiping-heart-race-2018

Kayuhan Sambutan Hari Guru 2018

Tags

Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut hubungi:
Ustaz Saifful Bahari Ab Rahman - 019 2304022
SK Simpang, Taiping

Sungai Manik MTB Jamboree

Tags

Tag Awan

Lain-lain (20) Events (19) Basikal MTB (13) Komputer (12) Strava (11) Linux (9) Software & Tools (7) Running (6) CMS (4) Drupal (4) Honda (3) SV4 (3) Video (3) Android programming (2) Debian (2) Hiking (1) Promosi (1) Rs150 (1) Virtualbox (1)