31 Okt 2019

Main air Sungai Perak di Intan Suraya Training Camp

 19-20 Oktober 2019 berpeluang mengikuti program Team Building di Intan Suraya Training Camp bersama rakan pejabat. Mula-mula sampai rasa macam tak semangat bila nampak air sungai Perak dah naik sampai muka pintu chalet, rasa macam program mungkin ditunda tapi sebaliknya dengan pengisian program yang terbaik kami semua enjoy.

Ada gaya penyelamat baywatch

Penerangan hari pertama sampai

Ni gambar hari last.. paling cuak panjat menara 

Sebelum bertolak sempat posing dulu

Tak sabar nak terjun sungai

Baru mula sampai.. tengok air tinggi macam tak jadi je program

Ni gambar baru tiba lokasi, tengah edar tshirt

Mendengar penerangan dari instructor program

Bersama team berakit kumpulan caca marba.. kalau tak dah jadi johan dayung tapi apakan daya dipintas sebab kena game dengan abam bawa bot

Mata tak boleh buka besar sebab lori ni boleh tahan laju jadi angin kuat haha.. 

Posing konon-konon

Gambar muka cuak baru lepas turun dari aktiviti tupai terbang (ke musang terbang)

Program Group Binding bersama team pejabat di Tasik Banding, Gerik



Sudah lama tak update blog ni sebab tahun ini berasa agak lemau sangat. Walau bagaimanapun banyak juga aktiviti yang dibuat samada melibatkan keluarga, tempat kerja dan kawan-kawan geng kayuh.
Pada 12-13 Oktober 2019 yang baru lepas ni berkesempatan juga mengkuti program anjuran kelab sukan tempat kerja di Tasik Banding, Gerik, Perak. Program tak padat sangat tapi sangat enjoy sebab dapat menikmati keindahan dan kesegaran alam sekitar di situ. Kami menyewa sebuah houseboat yang dilengkapi dengan set karaoke, kemudahan memasak dan tempat tidur. Sipa yang teringin untuk menyewa houseboat di boleh hubungi kenalan saya iaitu saudara Nizam (Anak Pak Abu Umpun2) 0134227736 dan boleh deal dengan beliau.

Bersama big boss (baju kuning) dan kawan-kawan sepejabat dalam perjalanan tracking ke lata yang ada banyak ikan kelah

Gambar ni tak nampak excited sangat. baru tiba je ni


Saja ambil gambar houseboat di tepi akar-akar pokok mati

Nampak sangat santai

Dua orang sahabat diajak oleh Nizam pegi memancing awal pagi tapi haram dapat, ikan banyak

Ulat ni sebenarnya besar jari budak


Tengah merenung masa depan (teringat bini la tu)

Sunyi..

Menanti rezeki pagi

Masih tak kunjung tiba

Menarik perhatian aku untuk tangkap gambar ni, tak tau kenapa

Kayuhan Amal Himpunan Ulamak Perak

Kayuhan Amal Himpunan Ulamak Perak
Jom semua Kita support Kayuhan . Sambil beramal utk prmbinaan Pondok ...

Pendaftarn segera diperlukan
Boleh hubungi Nombor Tertera 017-5626114 (Akram) atau 012-3325952 (Juraimi)

RM30 T-shirt Sublimation Made In I Sport
(Akan diupdatekan design)
Makan / minum / Sedikit Lucky Draw utk semua

Tag Awan

Events (21) Lain-lain (21) Basikal MTB (15) Komputer (12) Strava (11) Linux (9) Running (7) Software & Tools (7) CMS (4) Drupal (4) Perak (4) Honda (3) SV4 (3) Video (3) Android programming (2) Debian (2) Hiking (2) Kayuh (2) Promosi (1) Rs150 (1) Taiping (1) Virtualbox (1)