31 Okt 2019

Main air Sungai Perak di Intan Suraya Training Camp

 19-20 Oktober 2019 berpeluang mengikuti program Team Building di Intan Suraya Training Camp bersama rakan pejabat. Mula-mula sampai rasa macam tak semangat bila nampak air sungai Perak dah naik sampai muka pintu chalet, rasa macam program mungkin ditunda tapi sebaliknya dengan pengisian program yang terbaik kami semua enjoy.

Ada gaya penyelamat baywatch

Penerangan hari pertama sampai

Ni gambar hari last.. paling cuak panjat menara 

Sebelum bertolak sempat posing dulu

Tak sabar nak terjun sungai

Baru mula sampai.. tengok air tinggi macam tak jadi je program

Ni gambar baru tiba lokasi, tengah edar tshirt

Mendengar penerangan dari instructor program

Bersama team berakit kumpulan caca marba.. kalau tak dah jadi johan dayung tapi apakan daya dipintas sebab kena game dengan abam bawa bot

Mata tak boleh buka besar sebab lori ni boleh tahan laju jadi angin kuat haha.. 

Posing konon-konon

Gambar muka cuak baru lepas turun dari aktiviti tupai terbang (ke musang terbang)

Program Group Binding bersama team pejabat di Tasik Banding, Gerik



Sudah lama tak update blog ni sebab tahun ini berasa agak lemau sangat. Walau bagaimanapun banyak juga aktiviti yang dibuat samada melibatkan keluarga, tempat kerja dan kawan-kawan geng kayuh.
Pada 12-13 Oktober 2019 yang baru lepas ni berkesempatan juga mengkuti program anjuran kelab sukan tempat kerja di Tasik Banding, Gerik, Perak. Program tak padat sangat tapi sangat enjoy sebab dapat menikmati keindahan dan kesegaran alam sekitar di situ. Kami menyewa sebuah houseboat yang dilengkapi dengan set karaoke, kemudahan memasak dan tempat tidur. Sipa yang teringin untuk menyewa houseboat di boleh hubungi kenalan saya iaitu saudara Nizam (Anak Pak Abu Umpun2) 0134227736 dan boleh deal dengan beliau.

Bersama big boss (baju kuning) dan kawan-kawan sepejabat dalam perjalanan tracking ke lata yang ada banyak ikan kelah

Gambar ni tak nampak excited sangat. baru tiba je ni


Saja ambil gambar houseboat di tepi akar-akar pokok mati

Nampak sangat santai

Dua orang sahabat diajak oleh Nizam pegi memancing awal pagi tapi haram dapat, ikan banyak

Ulat ni sebenarnya besar jari budak


Tengah merenung masa depan (teringat bini la tu)

Sunyi..

Menanti rezeki pagi

Masih tak kunjung tiba

Menarik perhatian aku untuk tangkap gambar ni, tak tau kenapa

Kayuhan Amal Himpunan Ulamak Perak

Kayuhan Amal Himpunan Ulamak Perak
Jom semua Kita support Kayuhan . Sambil beramal utk prmbinaan Pondok ...

Pendaftarn segera diperlukan
Boleh hubungi Nombor Tertera 017-5626114 (Akram) atau 012-3325952 (Juraimi)

RM30 T-shirt Sublimation Made In I Sport
(Akan diupdatekan design)
Makan / minum / Sedikit Lucky Draw utk semua

28 Mei 2019

Kayuhan Ukhuwah De'Kerian Masjid Jamek Simpang 5 Parit Buntar


Program Kayuhan Ukhuwah De'Kerian Masjid Jamek Simpang 5 Parit Buntar yang bertujuan untuk mengumpul dana pembangunan dan pengimarahan masjid tersebut.
Kayuhan akan diadakan pada 13 Julai 2019 bersamaan dengan hari Sabtu bermula jam 7.30 pagi.

Penyertaan dan Pendaftaran:
En Mohd Asri: 011-10354545
En. Azharuddin : 012-5765358



Larian Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2019



Seperti kebiasannya Larian Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2019 akan berlangsung setiap tahun di Kuala Kangsar dan pada tahun ini akan berlangsung pada 17 November 2019. Maklumat awal yang diperolehi hanya runner 15km sahaja akan mendapat fin tee.

Pendaftaran akan di buka di RaceXAsia pada jam 10.00 pagi 29hb Mei 2019.

https://www.racexasia.com/

12 Jun 2018

Chiken Fun Run di Taiping Perak

Chiken Fun Run Taiping 2018
Lokasi: Taman Tasik Taiping, 34000 Taiping Perak.
Tarikh: 1 Julai 2018 (6.30pagi)
Jarak larian: 5km
Tarikh tutup: 25 Jun 2018
Race kit: 30 Jun 2018 (4pm-6pm)

Kategori: 

Open (5 years old & above)
5km
Early Bird Fee (Now - 10th June 2018) RM35
Normal Fee (11th June - 25th June 2018) RM45

Official T-shirt (Separate)
Early Bird Fee (Now - 10th June 2018) RM21
Normal Fee (11th June - 25th June 2018) RM28

Maklumat lanjut: https://event.howei.com


11 Jun 2018

Promosi Motorsikal HONDA Rs 150R hanya RM8,100 sahaja..

Promosi kepada orang Perak yang tinggal di daerah Kerian, Taiping dan sekitarnya serta seluruh warga Malaysia amnya.
Harga antara yang termurah iaitu hanya RM8,100 (merah & biru) sahaja OTR.
RM8,400 untuk edisi Repsol dan Trico.


Hubungi Wan di talian WhatsApp: 016-5353538



7 Jun 2018

Ex-Seratasian Sports Carnival 2018


Karnival Sukan exSERATASIAN

Kategori dan fee Fun Run 5km
Men Open RM50
Women Open RM50

Kategori dan fee Fun Run 30km
Men Open RM50
Women Open RM50

Tarikh: 7 Julai 2018 bermula jam 7.00pagi
Lokasi: SM Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping

PENDAFTARAN
Fun Run: http://goo.gl/forms/kfnEnDWtbSQ5QweD3
Fun Ride: http://goo.gl/forms/oqzYPKVWuUS3b1xN2

This run and ride is for the Seratas Alumni, their family members, PTA of SM Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping and public.

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2018


Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2018

Masa dan tarikh: 11 Nov 2018, 6:50 AM
Lokasi: Jalan Tun Razak, Kuala Kangsar
Organizer: M5 Event Sdn Bhd
Email:m5eventsdnbhd@gmail.com

Kategori dan yuran:
15km Men Open (18yrs & above)
Run - 15km
RM 30

15km Men Veteran (40yrs & above)
Run - 15km
RM 30

15km Women Open (18yrs & above)
Run - 15km
RM 30

15km Women Veteran (35yrs & above)
Run - 15km
RM 30

10km Men/Women Open (16yrs & above)
Run - 10km
RM 20

7km Boys/Girls (13-15yrs old)
Run - 7km
RM 0

Pendaftaran di: http://www.racexasia.com/event/larian-hari-keputeraan-sultan-nazrin-shah-2018/

24 Mei 2018

Border Town Unity Run 2018

Event larian yang dianjurkan oleh Kelab Sukan Pejabat Tanah Dan Galian Perak dengan kerjasama Pejabat Daerah Pengkalan Hulu, Perak.

Tarikh: 07 July 2018 (Saturday) - 07 July 2018 (Saturday)
Masa: 7:00 AM - 12:00 PM
Lokasi: PENGKALAN HULU MINI STADIUM, Perak.
Tarikh Tutup: 18 June 2018
Organizer email: aswadi5677@gmail.com
Hubungi: Mr. Siva - +6016-531 4139
Registration Contact Person (Mon - Fri 9:00am to 6:00pm)
RunningEvents.my - +6012-298 2960 (Call & Whatspp)
Pautan Penyertaan di RunningEvents.my

18 Mei 2018

2018 TRR Night Run di Taiping

Tarikh: 7th July 2018 (Saturday, 9pm)
Lokasi:  Pavilion Zoo, Taiping, Perak
Jarak: 8km & 4km

Untuk pendaftaran sila ke sini

Hubungi:
Dee Eng Chan : 012 522 7080
Chuah Chong Fu: 012 503 7158
Linda Ooi : 016 591 3909

17 Mei 2018

Selamat menyambut bulan keberkatan bulan Ramadhan


Selamat menyambut bulan keberkatan Ramadhan Al-Mubarak daripada saya kepada semua pengunjung blog ini. Semoga kita lebih banyak mengambil kesempatan beramal pada bulan ini daripada melakukan perkara yang sia-sia.. Aminn

29 Mac 2018

Kali kedua kayuhan ke bukit Makationg bersama 'Kerian Cycling Group' (KCG) - grup kumpulan whatsapp kerian

Buat kali keduanya berkesempatan berkayuh mendaki bukit  Makationg di Ulu Tupai Taiping juga bersama team Abg Man kali ini bersama anaknya dan kawan-kawan lain dari Kerian (Selingsing pun ado) Cycling Group - KCG. Kali ini kayuhan aku agak slow bilamana sampai ke satu kawasan lapang yang disinari cahaya mentari tiba-tiba perut rasa memulas-mulas mungkin sebab salah makan malam tadi. Agak malang juga strava tidak dapat menjejak gps semasa mendaki disebabkan data yang corrupt mungkin, dan hanya dapat direkod ketika beberapa meter sebelum sampai ke puncak (kot puncak sebab abg man kata ada roundabout). Jarak yang dapat direkod hanya 6km sahaja..

Tengok juga kayuhan pertama.





Untung pacat ni bukan selalu dapat hisap darah manusia



Tengah meninjau basikal champion abg man

Labour Day Funride @ Taiping 2018

Facebook page: https://www.facebook.com/fareastcyc/
Fees: RM10.00


21 Mac 2018

Minggu yang merehatkan: Aufa kena tahan ward

Minggu ini terpaksa rehat sikit sebab anak yang bongsu telah ditahan di wad c3 hospital Taiping kerana nafas dia terlalu laju. Suspek terkena jangkitan kuman pada paru- paru tapi alhamdulillah hanya kahak sahaja.





18 Mac 2018

Aktiviti minggu ini mendaki bukit larut tapi kali ni up sikit sampat Tea Garden

Minggu ni lebih kurang empat aktiviti sukan(che wah) kegemaran dah terbuat maknanya masih mengikut jadual iaitu buat larian atau kayuhan pada setiap hari selasa, khamis, sabtu dan ahad. Apa yang menarik adalah pada hari sabtu tu buat pendakian bukit larut lagi secara slow jog sehingga sampai ke Tea Garden iaitu lebih kurang enam ratus meter lebih atas paras laut tetapi malangnya strava pada mulanya tidak dapat mengesan isyarat GPS disebabkan masalah data internet pada telefon aku. Isyarat hanya ada selepas lebih kurang beberapa ratus meter sebelum sampai ke T-garden tu yang hampeh sikit sebab bacaan jarak hanya 6.7km sahaja yang mana anggarannya mungkin pegi dan balik mencecah 11km. Hari ahad pula buat kayuhan santai 13km disebabkan urat-urat kaki masih terasa sakit lagi sebab turun bukit secara jogging di hari sebelumnya.








Tag Awan

Lain-lain (21) Events (20) Basikal MTB (14) Komputer (12) Strava (11) Linux (9) Running (7) Software & Tools (7) CMS (4) Drupal (4) Honda (3) Perak (3) SV4 (3) Video (3) Android programming (2) Debian (2) Hiking (2) Kayuh (1) Promosi (1) Rs150 (1) Taiping (1) Virtualbox (1)